Simone Jongerius – Simone Events

Lees meer over hoe KVK-adviseur Astrid Ponsioen de jonge eventplanner Simone Jongerius verder helpt met haar onderneming.

Simone events

Simone Jongerius droomde er altijd al van om van het organiseren van evenementen haar beroep te maken. Dit jaar richtte ze, naast haar baan, een eigen eventbureau op: Simone Events. Haar focus ligt op het organiseren van leuke momenten in Papendrecht. Simone ’s missie is om de inwoners van Papendrecht meer in verbinding te brengen met elkaar. Daarnaast organiseert ze evenementen voor de zakelijke en particuliere markt.

Een bezoekje aan het OnderNemerSplein leverde Simone waardevolle informatie op. Haar doel was om direct te registreren als ondernemer maar op het plein aangekomen schoof zij eerst aan bij KVK-adviseur Astrid Ponsioen. Er volgde een spontaan en open gesprek waarin Astrid aangeeft dat je activiteiten die je (nog) niet vaak uitoefent, niet als bedrijfsactiviteiten kunt omschrijven. Er is in deze fase geen sprake van ondernemerschap. De begrippen “onderneming” en “deelnemen aan het economische verkeer” spelen hierbij een rol. Wil je hier meer over weten? Bekijk criteria onderneming

Simone gaat nu proberen haar eerste opdrachten binnen te halen zonder dat ze zich meteen inschrijft in het Handelsregister. Ze kan wel alvast een btw-nummer aanvragen bij de Belastingdienst.

“Het was heel erg fijn om met Astrid te praten. Dit gesprek gaf opheldering op een aantal punten en ik ging naar huis met een aantal praktische tips. Ik kijk uit naar de toekomst! Ik wil een aantal mooie momenten organiseren en vooral bezig zijn met mijn passie!”