Dorinda van Marrewijk - Dress for Success

KVK-adviseur Gerdine Annaars bezoekt Dorinda van Marrewijk van Dress for Success, een stichting die werkzoekenden en zzp'ers met een minimuminkomen voorziet van representatieve kleding om een baan of opdracht te vinden. 

Dress for Success

In het ochtendzonnetje loop ik van Centraal Station Rotterdam richting het Rijnhoutplein waar ik een afspraak heb bij Dress for Success. In mijn hoofd de vraag die me al sinds gisterenavond bezighoudt: wat is de juiste kledingkeuze voor deze afspraak? Op de Nieuwe Binnenweg koop ik een lekker broodje, ik ben toch wat vroeg. Ik kijk naar de mensen in de straat, wat dragen zij en welke indruk laten zij achter met hun outfit? Klokslag tien uur bel ik aan, de deur van de winkel wordt opengedaan door een stralende Dorinda van Marrewijk. Ik voel me direct welkom.

Wat is Dress for Success?
Dorinda, relatiemanager bij Dress for Success, vertelt enthousiast: “We zijn een vrijwilligersorganisatie die werkzoekenden en zzp’ers met een minimuminkomen voorziet van representatieve kleding om een baan of opdracht te vinden. Dress for Success is een stichting met vestigingen in 10 steden in Nederland. Het concept komt uit de VS. Grote en kleine retailpartijen en particulieren doneren kleding. De gemeente Rotterdam ondersteunt het project met subsidie.” 

Net pak voor chauffeursklus
Halverwege ons gesprek stapt er een man binnen. Meneer heeft haast. Hij heeft vandaag een proefplaatsing als chauffeur. De opdrachtgever is tevreden. Maar wil alleen met hem door als hij in een net kostuum op het werk verschijnt. De opdrachtgever verzorgt de stropdas in bedrijfskleuren, de rest van het tenue moet hij zelf regelen.
Dorinda gaat direct aan de slag. Ze vraagt goed door waar de kleding aan moet voldoen en observeert wat mooi past qua maat, kleur en stijl. “Ik kijk vooral waar mensen zich prettig in voelen en laat ze diverse kledingstukken passen.” Intussen bekijkt de chauffeur zich tevreden in de spiegel, het donkere pak met lichtblauw overhemd staat hem keurig. Dorinda vervolgt: “Er is soms wel schroom om hier over de drempel te stappen. Maar we stellen de mensen al snel op hun gemak en geven tips hoe ze een goede eerste indruk kunnen maken.” Een uur later verlaat de man, met opgeheven hoofd en brede glimlach, van top tot teen gekleed het pand. Hij kan de wereld aan.

Kleur maakt het verschil
“Kleur blijft hangen bij mensen, zegt Dorinda, zelf gekleed in een kleurrijke outfit, lachend. Wil je een onvergetelijke indruk maken, kies dan voor kleur.”

Representatieve outfit voor je afspraak
Heb je binnenkort een afspraak of ga je naar een bijeenkomst en twijfel je over de juiste outfit? De 14 bevlogen medewerksters van Dress for Succes Rotterdam adviseren je en helpen je geschikte kleding uit te zoeken. Voel jij je goed in jouw nieuwe tenue? Dan mag je de kleding gratis meenemen en kun je vol zelfvertrouwen op pad.

Hoe overtuig je een potentiële opdrachtgever?
Je mag op gesprek komen om jouw product of dienst aan de man te brengen. Maar hoe voer je een succesvol gesprek met een mogelijke opdrachtgever? Deze tips helpen je.