Angelique Pragt & Henriëtte Hoogerwerf - Blooming

Lees hoe onderneemsters Angelique Pragt en Henriëtte Hoogerwerf door meerdere partners op het OnderNemerSplein Rotterdam werden geholpen bij het opstarten van hun eigen bloemenzaak.

Blooming

Angelique en Henriëtte hebben jarenlange ervaring met bloemen. “De stap naar het ondernemerschap was een nieuwe en spannende uitdaging voor ons”, vertelt Angelique enthousiast. “We wisten dat we hulp nodig hadden en die hebben we gevonden op het OnderNemerSplein”. KVK-adviseur Astrid Ponsioen maakte de dames wegwijs in het schrijven van een ondernemersplan en alle aspecten die daarbij komen kijken. Ze bracht hen ook in contact met Qredits voor het afsluiten van een zakelijk krediet.


Beide vrouwen ervaren het OnderNemerSplein als een plek waar veel organisaties verzameld zijn die ondernemers op weg kunnen helpen met de start van hun bedrijf. “De gemeente Dordrecht heeft ons ontzettend geholpen met specifieke vestigingseisen voor ons pand en andere zaken waar we rekening mee moesten houden in de binnenstad. Ook onze gesprekken met de Belastingdienst waren zeer waardevol,” aldus Henriëtte. Bij merkenbureau BOIP hebben de dames navraag gedaan over het gebruik van een merknaam.


 “Astrid heeft ons echt enorm geholpen! We hebben heel veel plezier in ons werk en Blooming is een droom die nu is uitgekomen. We gaan onze zaak in de toekomst verder upgraden naar de beste bloemenzaak van Dordrecht en we willen verder groeien in onze rol als ondernemer.”