Coronaregelingen

Het ondernemersplein Rotterdam is helaas gesloten tijdens de lockdown. Voorlopig zijn er ook geen bijeenkomsten. KVK en de partners van het Ondernemersplein helpen je graag digitaal verder met al je vragen.

KVK
De overheid heeft meerdere regelingen opgetuigd om ondernemers te ondersteunen tijdens de coronacrisis. Met de regelingen kun je bijvoorbeeld inkomensondersteuning krijgen of tegemoetkoming in je loonkosten. Andere regelingen maken het makkelijker om aan krediet te komen. Heb je hier vragen over? Je kunt ons iedere werkdag tussen 08.30 -17.00 uur telefonisch bereiken op 0800 – 21 17. Op ons KVK Coronaloket tref je onder meer een regelingencheck, veelgestelde vragen en ondernemersinitiatieven aan. 
meer informatie


Belastingdienst

De coronacrisis heeft grote gevolgen voor burgers en bedrijven. Lees wat wij doen om je te helpen.
meer informatie

 

Ondernemen in de toekomst
Door Corona hebben veel ondernemers het zwaar. Vraag je je weleens af of je verder kunt met je bedrijf? Heb je schulden opgebouwd, die je zelf niet kunt oplossen? Of overweeg je een andere weg in te slaan naar bijvoorbeeld een baan in loondienst? De Rijksoverheid en gemeente Rotterdam wijzen je graag op de mogelijkheden. Ook andere organisaties staan voor je klaar. Ga naar de site van de Gemeente Rotterdam. Hier vind je ook informatie over de TOZO (Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandig Ondernemers).
meer informatie

 

UWV
Informatie over de TOFA en NOW lees je hier. 

meer informatie
 

Qredits
Is jouw bedrijf door corona getroffen? Dan kun je voor een overbruggingskrediet bij Qredits terecht. Qredits is er voor iedere startende of bestaande ondernemer in Nederland. Deze kredietfaciliteit voor ondernemers is bedoeld ter overbrugging van de coronacrisis periode. 
meer informatie

 

Ondernemersklankbord
Sinds de uitbraak van het coronavirus zien veel ondernemers een (grote) daling in hun inkomsten. Wij ondersteunen ondernemers gratis in deze uitdagende tijd, met advies en een luisterend oor.
meer informatie

 

RVO
Het kabinet heeft steunmaatregelen genomen om je onderneming te helpen. Wij voeren een aantal hiervan uit: nieuwe regelingen, en bestaande zijn uitgebreid. Bekijk hier het overzicht.
meer informatie